Kylsvägen 11, 812 94 Åshammar

Tillval

Anpassa ditt maximalfönster

Utseende och funktion

Välj lämpliga tillbehör och skräddarsy fönstren så att de får rätt utseende och funktioner.

Maximal helkarm
2+1-glas2+1-glas
Karmdjup96,5 mm96,5 mm
Ljudreduktion (dB) Rw 40-44 Rw 35-42
U-värde0,9-1,30,9-1,3
Inner- / ytterbåge ValfriValfri
Ytbehandling / kulör ValfriValfri

Spröjs

Förr när glas handblåstes kunde man inte tillverka stora glasskivor. Då uppfanns spröjsen för att kunna göra stora fönster. Idag är spröjs en kultur- och designfråga. På fönster med 2+1 glas sätts spröjsen in i ytterbågen, och de är glasdelande. Äkta spröjs alltså. I 3-glasfönser ligger spröjsen i mellanglaset och på glaset.  

Spröjs

Väljer ni 2+1-glas sätts spröjsen in i ytterbågen, och spröjsen är glasdelande. Äkta spröjs alltså. Men i 3-glas ligger spröjsen i mellanglaset och ligger på glaset.

Bågpost 2+1

Post i båge, kan fås i 3-glas enkelbåge, och i kopplat 2+1-glas.

Mötesbåge

Vi har smalare mötesbåge i Retro-profil där profilerna bara tar 110 mm. Detta får du i inåtgående pardörrar och i mötesfönster/ mötesbågar. Det innebär att du maximerar ljusinsläppet då största möjliga glasyta bibehålls. Dessa finns i Kippfunktion i fönstren för optimal vädring.

Kombinationer

Fast och öppningsbart i samma karm.

Beslag

Handtag

Handtaget är en viktig designfråga för fönstret. Därför välj ditt handtag med omsorg. Förutom våra standardhandtag kan vi ta hem alla handtag som finns på marknaden om du hittar något bättre, snyggare och med passande än de vi har.

Barnsäkerhet

En typgodkänd barnsäkerhetsspärr levereras alltid med handtagen.

Ventilation och vädring

Vill du ha ventilation i fönstret, så sätts den in i överkant. Vi har som standard Dreh-kipp funktion som gör att du kan vädra fönstret i överkant.

 

Ventiler

Spaltventiler för bra ventilation finns i olika utföranden och storlekar om ni behöver montera in ventilationskanaler i samband med fönsterbytet. Färgerna är vit eller naturanodiserad.

Vädringslucka

Vår vädringslucka gör att det går att vädra effektivt och bekvämt utan att du öppnar fönstret. På insidan har du en underhållsfri, välisolerad slät lucka i aluminium, på utsidan finns ett galler med finmaskigt insektsnät på gallrets insida. 

Myggbåge

Myggbågar passar endast helkarm. Myggfönstren monteras från insidan i ytterkarmen. Fönstrets alla funktioner bibehålls, du kan alltså öppna, stänga och använda vädringsläget som vanligt.

Våra myggbågar (eller myggfönster som det vardagligt kallas) i aluminium och glasfiber stänger effektivt ute insekter och mygg samtidigt som ljusinsläppet och sikten upplevs som oförändrad.

Färg och form

Många gånger vill man sätta sin egen prägel på fönstren eller göra anpassningar efter fasadens utseende. Här kan du läsa mer om vad som går att anpassa. Tveka inte att höra av er så berättar vi mer! 

Färg och kulör

Varför inte ta en färg som samverkar snyggt med din fastighet? Vit är standard, Kulör NCS 0502Y. Det är den mest användbara vita färgen i byggsammanhang. Men du kan få i alla NSC och RAL -kulörer mot pristillägg, välj mellan både ljusa och mörka nyanser.

Fri formgivning

Vi tillverkar fönster i den form du önskar, så länge som det inte är runt. Det går att få en lägre och en högre sida, spetsiga fönster, sexkantiga fönster osv. Det behöver med andra ord inte vara fyrkantiga fönster.

Persienner

Stäng ute solljuset, dagsljuset eller hindra insyn. Vi erbjuder en mycket fördelaktig lösning på installation av persienner. Vi monterar dem direkt i fabriken och persiennerna kan fås i ett antal olika kulörer enligt era önskemål. För 3-glasfönster hänger persiennen fritt på insidan. För kopplat 2+1 glas får du persiennen mellan glasen.

Vi är flexibla!

Här vill vi sticka ut hakan och säga att vi är extremt flexibla. Vi har ett stort urval med profiler, handtag etc. och alla fönster måttanpassas. Du får exakt det mått du vill ha. Kontaka oss för  hjälp. Vi ser till att varje fönster och dörr mäts individuellt. Sedan tillverkar vi exakt efter de angivna måtten. Det finns därför ingen risk att det blir fel mått och att fönstret därför inte går att montera.

Fönsterbyte?

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor gällande ett fönsterbyte. För att vi på ett bättre sätt ska kunna förbereda oss inför vår kontakt så ber vi dig maila oss de uppgifter du har kring ert behov. Vi kommer därefter kontakta dig för en vidare diskussion och lösning.

Vill du hellre ringa oss direkt?

Kontaktformulär