Kylsvägen 11, 812 94 Åshammar
Telefon: 0290-504 92 | E-post: Se här | Återförsäljare: Se här

Tillval

Anpassa ditt maximalfönster

Maximalfönster i traditionell karm (helkarm)

Självklart går det att få ett Maximalfönster med traditionell karm. Maximal helkarm har en traditionell karm, men materialet är i aluminium med komposit i mellanlagret som isolerar. Modellen har vi tillverkat sedan starten i företaget och finns även som fönsterdörr in- och utåtgående.

Maximal helkarm
2+1-glas2+1-glas
Karmdjup96,5 mm96,5 mm
Ljudreduktion (dB) Rw 40-44 Rw 35-42
U-värde0,9-1,30,9-1,3
Inner- / ytterbåge ValfriValfri
Ytbehandling / kulör ValfriValfri

Spröjs

Förr när glas handblåstes kunde man inte tillverka stora glasskivor. Då uppfanns spröjsen för att kunna göra stora fönster. Idag är spröjs en kultur- och designfråga. På fönster med 2+1 glas sätts spröjsen in i ytterbågen, och de är glasdelande. Äkta spröjs alltså. I 3-glasfönser ligger spröjsen i mellanglaset och på glaset.  

Spröjs

Väljer ni 2+1-glas sätts spröjsen in i ytterbågen, och spröjsen är glasdelande. Äkta spröjs alltså. Men i 3-glas ligger spröjsen i mellanglaset och ligger på glaset.

Bågpost 2+1

Post i båge, kan fås i 3-glas enkelbåge, och i kopplat 2+1-glas.

Mötesbåge

Vi har smalare mötesbåge i Retro-profil där profilerna bara tar 110 mm. Detta får du i inåtgående pardörrar och i mötesfönster/ mötesbågar. Det innebär att du maximerar ljusinsläppet då största möjliga glasyta bibehålls. Dessa finns i Kippfunktion i fönstren för optimal vädring.

Kombinationer

Fast och öppningsbart i samma karm.

Beslag

Handtag

Handtaget är en viktig designfråga för fönstret. Därför välj ditt handtag med omsorg. Förutom våra standardhandtag kan vi ta hem alla handtag som finns på marknaden om du hittar något bättre, snyggare och med passande än de vi har.

Barnsäkerhet

En typgodkänd barnsäkerhetsspärr levereras alltid med handtagen.

Ventilation och vädring

Vill du ha ventilation i fönstret, så sätts den in i överkant. Vi har som standard Dreh-kipp funktion som gör att du kan vädra fönstret i överkant.

 

Ventiler

Spaltventiler för bra ventilation finns i olika utföranden och storlekar om ni behöver montera in ventilationskanaler i samband med fönsterbytet. Färgerna är vit eller naturanodiserad.

Vädringslucka

Vår vädringslucka gör att det går att vädra effektivt och bekvämt utan att du öppnar fönstret. På insidan har du en underhållsfri, välisolerad slät lucka i aluminium, på utsidan finns ett galler med finmaskigt insekt-nät på gallrets insida. Vädringsluckan har Dre-Kippfunktion och är det bästa alternativet för de flesta behov.​

Myggbåge

Myggbågar passar endast helkarm. Myggfönstren monteras från insidan i ytterkarmen. Fönstrets alla funktioner bibehålls, du kan alltså öppna, stänga och använda vädringsläget som vanligt.

Våra myggbågar (eller myggfönster som det vardagligt kallas) i aluminium och glasfiber stänger effektivt ute insekter och mygg samtidigt som ljusinsläppet och sikten upplevs som oförändrad.

Färg och form

Många gånger vill man sätta sin egen prägel på fönstren eller göra anpassningar efter fasadens utseende. Här kan du läsa mer om vad som går att anpassa. Tveka inte att höra av er så berättar vi mer! 

Färg och kulör

Varför inte ta en färg som samverkar snyggt med din fastighet? Vit är standard, Kulör NCS 0502Y. Det är den mest användbara vita färgen i byggsammanhang. Men du kan få i alla NSC och RAL -kulörer mot pristillägg, välj mellan både ljusa och mörka nyanser.

Fri formgivning

Vi tillverkar fönster i den form du önskar, så länge som det inte är runt. Det går att få en lägre och en högre sida, spetsiga fönster, sexkantiga fönster osv. Det behöver med andra ord inte vara fyrkantiga fönster.

Persienner

Stäng ute solljuset, dagsljuset eller hindra insyn. Vi erbjuder en mycket fördelaktig lösning på installation av persienner. Vi monterar dem direkt i fabriken och persiennerna kan fås i ett antal olika kulörer enligt era önskemål. För 3-glasfönster hänger persiennen fritt på insidan. För kopplat 2+1 glas får du persiennen mellan glasen.

Önskar du något eget och unikt?

Maximalfönster är flexibelt

Här vill vi sticka ut hakan och säga att vi är extremt flexibla. Önskar du ett eget unikt utseende på profilerna så kan vi tillverkar exakt det fönster Du vill ha åt dig. Vårt utvecklingsteam och vår formgivare hjälper dig att hitta önskat utseende på profilen och den fönsterlösning som önskas. Vi tar till exempel fram andra tjocklekar på karmen om det behövs. Därefter tillverkar vi exakt det fönster du vill ha.

Varje fönster måttanpassas

Varje fönster vi tillverkar är måttanpassat. Du får exakt det mått du vill ha. Vänd dig till våra återförsäljare eller fönsterentreprenör för att få hjälp. De ser till att varje fönster och dörr mäts individuellt. Sedan tillverkar vi exakt efter de angivna måtten. Det finns därför ingen risk att det blir fel mått och att fönstret därför inte går att montera.