Kylsvägen 11, 812 94 Åshammar

Vi är Maximalfönster

Ett innovativt fönsterföretag

Vi är ett modernt fönsterföretag med rötterna i hjärtat av Gästrikland. Vi erbjuder smidiga fönsterbyten med marknadens smartaste fönster, tillverkade av aluminium.

Idag är efterfrågan stor på aluminiumfönster och vi är stolta över att ha bidragit till den utvecklingen. Men resan hit har varit lång och det är först på senare år som insikten om aluminiumfönstrets fördelar har fått genomslag på marknaden.

Från plåtslageri till fönsterfabrik

Det var redan på 1990-talet som det renoverades fönster i plåtslageriet i byn Åshammar i Gästrikland. Här skapades idéer som sedan blev våra unika produkter som nu finns i tiotusentals hem runt om i Sverige, Norge och övriga Europa.

På den tiden fanns många fastigheter i hela Sverige från 1930- och 1940-talen vars fönster behövde renoveras. Det vanligaste sättet att renovera var genom att klä träfönster med aluminium på utsidan. Vi såg behovet av ett helt underhållsfritt fönster och i Åshammar utvecklades på den tiden ett fönster helt i aluminium. Men det såg fortfarande ut som ett traditionellt träfönster.

"Omöjligt" att sälja in aluminium-fönster

Fram till dess hade det varit omöjligt att sälja in ett aluminiumfönster till en bostadsrättsförening eller villa i Sverige. Det var bara trä som gällde. Idag är det trä och aluminium till allt som byggs i Sverige. Vi har påverkat marknaden och öppnat upp acceptansen och skapat en efterfrågan av aluminiumfönster i bostäder. Det är vi stolta över.

Compact revolutionerade marknaden (idag heter den kort och gott Maximalfönster)

2008 var vi mogna för att ta nästa steg och vi började tillverka produkten Maximal Compact, som ytterligare revolutionerat branschen. Den gör fönsterbytet framförallt i större bestånd, enkelt då man slipper byggnadsställningar samtidigt som risken för skador minimeras.

Framtidens smarta fönster-lösningar

Men vi stannar inte här, vi har redan nya produkter på ritbordet färdiga att tillverka, när marknaden är mogen för nya innovationer. Vi vill fortsätta revolutionera fönsterbranschen också i framtiden.

Frågor eller funderingar?

Oavsett om du vill lägga en beställning eller bara har frågor om hur våra fönster fungerar, så är du varmt välkommen att kontakta oss. Om det först och främst är information som du är ute efter så rekommenderar vi att du tittar på våra produktblad.