Kylsvägen 11, 812 94 Åshammar
Telefon: 0290-504 92 | E-post: Se här | Återförsäljare: Se här

Maximalfönsters

Aluminiumfönster

Ett hållbart aluminiumfönster långt in i framtiden

Med Maximalfönster minskar du tiden för fönsterbytet med upp till 70 procent jämfört med traditionellt fönsterbyte. Det gör ett fönsterbyte kostnadseffektivt särskilt vid byten i större fastighetsbestånd. Med Maximal minimerar du störningen för boende. Ni slipper byggnadsställningar då fönsterbytet sker inifrån. Dessutom minimeras risken för skador på puts, eternit och fönstersmygar. Detta för att fönstret monteras i befintlig karm. vid fönsterbytet

Maximalfönster
2+1-glas 3-glas
Karmdjup65-135 mm65-135 mm
Ljudreduktion (dB)Rw 41-46Rw 34-43
U-värde0,9-1,30,9-1,3
Inner- / ytterbågeValfri Valfri
Ytbehandling / kulör Valfri Valfri
Öppning Valfri Valfri
TillvalKlicka härKlicka här

AluminiumProfiler

Maximalfönster har tre standardprofilerna för bågens insida. Detta är Retro, Original, och Futur. Välj den profil som är mest tidstypiskt för din fastighet eller ditt fastighetsbestånd. Vi kan självklart ta fram en helt egen profil om ni så önskar.

Retro

Rekommenderas i äldre fastigheter från 1940 fram till 1960-talet. Retro är framtaget i samarbete med arkitekt och fastighetsägare i syfte att behålla den äldre stilen men med modernt material.

Original

Detta var vår allra första modell, därav namnet, och som blivit något av en klassiker. Originalprofilen förenar äkta träkänsla med allmogestil. Passar in i många olika typer av villor och flerfamiljshus.

Futur

En snygg och modern profil formgiven med raka och enkla linjer. Vår profil Futur passar överallt där man vill ha ett stilrent och modernt uttryck. Föredras i offentliga miljöer och byggnader.

Utföranden

Maximalfönster i aluminium levereras som standard med Dreh-kipp alt. kipp-dreh. Fönstren går även att få som sidohängd, underkantshängd samt som fasta fönster.

Sido/underkant

Sido-/underkantshängda aluminiumfönster. Går att öppna inåt och/eller i överkant som vädring, så kallat kipp-funktion.

Fasta

Fasta, ej öppningsbara aluminiumfönster för de rum där det inte behövs och man önskar extra isolering.

Fönsterdörr

Fönsterdörr för balkong/terass eller franska balkonger. Går att öppna antingen inåt eller utåt.

Därför ska du göra fönsterbyte med Maximals aluminiumfönster

Snabbt, kostnadseffektivt och minimerad risk för skador på fasaden. Med ett aluminiumfönster från Maximal minskar tiden för fönsterbytet med upp till 70 procent jämfört med ett traditionellt byte av fönster.

Exempel på genomförda fönsterbyten

Ljudisolerade med maximalt ljusinsläpp

Våra aluminiumfönster har samma utseende som ett vanligt träfönster. Men, glasytan är större på ett Maximalfönster vilket maxar ljusinsläppet i bostäderna. Inbyggd vädringsfunktion, kipp-dreh, ingår som standard och ljudisolering kan fås upp till 45 dB ihop med ljudisolerat luftintag. Maximalfönster är testade på SP/Rise ur bland annat täthetssynpunkt.

Kostnadseffektivt med 10 års garanti

Eftersom du bland annat slipper kostnader för putslagning, byggställningar och asbestsanering blir priset för ett byte med Maximalfönster billigare än vid traditionella fönsterbyten, speciellt vid byten i större fastigheter. Du får dessutom 10-års funktions- och täthetsgaranti på isolerrutan. 

Fönsterbyte?

Hej!
Nils heter jag och är din kontakt här på Maximalfönster.
Jag hjälper dig gärna med alla dina frågor gällande ett fönsterbyte. För att jag på ett bättre sätt ska kunna förbereda mig inför vår kontakt så ber jag dig maila mig de uppgifter du har kring ert behov. Jag kommer därefter kontakta dig för en vidare diskussion och lösning.

Vill du hellre ringa mig direkt?

Nils Hesthagen