Kylsvägen 11, 812 94 Åshammar

Framtidssäkring med Maximalfönsters

Aluminiumfönster

Energieffektiva, hållbara och underhållsfria

Maximal aluminiumfönster har samma utseende som traditionella träfönster, men de är designade för att passa nordiska hus och leva upp till miljö- och klimatkrav.

Fönsterprofilerna går att få i olika utföranden som passar alla husstilar. Det innebär att du kan kombinera ett traditionellt utseende med moderna och energieffektiva och beständiga egenskaper. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Ett Maximalfönster kommer med många fördelar:

Maximalfönster
2+1-glas 3-glas
Karmdjup65-135 mm65-135 mm
Ljudreduktion (dB)Rw 41-46Rw 34-43
U-värde0,9-1,30,9-1,3
Inner- / ytterbågeValfri Valfri
Ytbehandling / kulör Valfri Valfri
Öppning Valfri Valfri
TillvalKlicka härKlicka här

Design/utseende

Maximalfönster har tre standardprofilerna för bågens insida. Detta är Retro, Original, och Futur. Maximalfönster går även att få med träbåge. Välj den profil som är mest tidstypiskt för din fastighet eller ditt fastighetsbestånd. Vi kan självklart ta fram en helt egen profil om ni så önskar.

Retro

Rekommenderas i äldre fastigheter från 1940 fram till 1960-talet. Retro är framtaget i samarbete med arkitekt och fastighetsägare i syfte att behålla den äldre stilen men med modernt material.

Original

Detta var vår allra första modell, därav namnet, och som blivit något av en klassiker. Originalprofilen förenar äkta träkänsla med allmogestil. Passar in i många olika typer av villor och flerfamiljshus.

Futur

En snygg och modern profil formgiven med raka och enkla linjer. Vår profil Futur passar överallt där man vill ha ett stilrent och modernt uttryck. Föredras i offentliga miljöer och byggnader.

Utföranden

Maximalfönster i aluminium levereras som standard med vädringsfunktionen Dreh-kipp alt. kipp-dreh enligt önskemål. Fönstren går även att få som sidohängd, underkantshängd samt som fasta fönster. Alla med mycket goda energiegenskaper.

Sido/underkant

Sido-/underkantshängda aluminiumfönster. Går att öppna inåt och/eller i överkant som vädring, så kallat kipp-funktion.

Fasta

Fasta, ej öppningsbara aluminiumfönster för de rum där öppningsmöjlighet inte behövs

Fönsterdörr

Fönsterdörr för balkong/terass eller franska balkonger. Går att öppna antingen inåt eller utåt.

Därför ska du göra fönsterbyte med Maximals aluminiumfönster

Snabbt, kostnadseffektivt och minimerad risk för skador på fasaden. Med ett aluminiumfönster från Maximal minskar tiden för fönsterbytet med upp till 70 procent jämfört med ett traditionellt byte av fönster. Alla våra fönster och dörrar håller mycket goda energivärden. Bra för både plånbok och miljö.

Exempel på genomförda fönsterbyten

Ljudisolerade med stort ljusinsläpp

Våra aluminiumfönster har samma utseende som ett vanligt träfönster. Men, glasytan är bibehållen på ett Maximalfönster vilket skapar oförändrat ljusinsläppet i bostäderna. Inbyggd vädringsfunktion, kipp-dreh, ingår som standard och ljudisolering kan fås upp till 45 dB ihop med ljudisolerat luftintag. Maximalfönster är testade på SP/Rise ur bland annat täthetssynpunkt.

Kostnadseffektivt med 10 års garanti

Eftersom du bland annat slipper kostnader för putslagning, byggställningar och asbestsanering blir priset för ett byte med Maximalfönster billigare än vid traditionella fönsterbyten, speciellt vid byten i större fastigheter. Du får dessutom 10-års funktions- och täthetsgaranti på isolerrutan. 

Fönsterbyte?

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor gällande ett fönsterbyte. För att vi på ett bättre sätt ska kunna förbereda oss inför vår kontakt så ber vi dig maila oss de uppgifter du har kring ert behov. Vi kommer därefter kontakta dig för en vidare diskussion och lösning.

Vill du hellre ringa oss direkt?

Kontaktformulär