Maximal Standard

Maximal Standard har en traditionell karm i aluminium och ett isolerande mellanlager i komposit. Material som är mycket åldersbeständiga och som du aldrig behöver måla om. 
Modellen har funnits i över 20 år och vi kan med säkerhet lova att du blir nöjd med Maximal Standard. Maximal Standard finns även som fönsterdörr in- och utåtgående.

 

3-glas Maximal Standard
  2+1-glas 3-glas
Karmdjup 96,5 mm 96,5 mm
Ljudreduktion (dB) Rw 40-44 Rw 35-42
U-värde 0,9-1,3 0,9-1,3
Inner- / ytterbåge Valfri Valfri
Ytbehandling / kulör Valfri Valfri
Tillval Klicka här Klicka här

 

» Här hittar du alla våra produktblad


 

Profiler

De tre standardprofilerna på bågens insida är Retro, Original, och Futur. Tre profiler med olika tidstypiska utseenden. Välj den profil som du bäst tycker passar just din fastighet. 
Kontakta din närmaste återförsäljare för detaljer kring hur ett köp går till.

Retro

Profilen Retro rekommenderar vi vid fönsterbyten i äldre fastigheter från 1940-talet fram till 1970-talet. Retro är framtaget i samarbete med arkitekt och fastighetsägare i syfte att behålla den äldre stilen men med modernt material som aluminium.

Original

Detta var vår allra första modell, därav namnet, och som blivit något av en klassiker. Originalprofilen förenar äkta träkänsla med allmogestil. Passar in i många olika typer av villor och flerfamiljshus, och särskilt om ni efterfrågar de klassiskt svenska. Original kan fås både som 3-glas och 2+1-glas.

Futur

Precis som namnet anger är detta ett val om man vill satsa på modern formgivning med raka och enkla linjer. Futur passar överallt där man vill ha ett stilrent och modernt uttryck. Futur ger en modern känsla till ditt hus.


 

Hängning

Maximalfönster levereras som standard med Dreh-kipp alt. kipp-dreh. Fönstret går även att få som sidohängd, underkantshängd samt som fasta fönster och naturligtvis även som fönsterdörr.

Sidohängda fönster. Går att öppna inåt och/eller i överkant som vädring, så kallat kipp-funktion.

Fasta, ej öppningsbara fönster. 

Fönsterdörr för balkong/terass eller franska balkonger. Går att öppna inåt eller utåt.

 

 

 

Kontakta oss för frågor och beställning!

Sök din närmaste återförsäjare av Maximalfönster här.

Kontakt & beställning