Maximalfönster

Ett unikt fönster

Ett hållbart fönster långt in i framtiden

Med Maximalfönster minskar du tiden för fönsterbytet med upp till 70 procent jämfört med traditionellt fönsterbyte. Det gör ett fönsterbyte kostnadseffektivt särskilt vid byten i större fastighetsbestånd. Med Maximal minimerar du störningen för boende. Ni slipper byggnadsställningar då fönsterbytet sker inifrån. Dessutom minimeras risken för skador på puts, eternit och fönstersmygar. Detta för att fönstret monteras i befintlig karm.

Maximalfönster
 2+1-glas3-glas
Karmdjup65-135 mm65-135 mm
Ljudreduktion (dB)Rw 41-46Rw 34-43
U-värde0,9-1,30,9-1,3
Inner- / ytterbågeValfriValfri
Ytbehandling / kulörValfriValfri
ÖppningValfriValfri
TillvalKlicka härKlicka här

Profiler

Maximalfönster har tre standardprofilerna för bågens insida. Detta är Retro, Original, och Futur. Välj den profil som är mest tidstypiskt för din fastighet eller ditt fastighetsbestånd. Vi kan självklart ta fram en helt egen profil om ni så önskar.

Retro

Rekommenderas i äldre fastigheter från 1940 fram till 1960-talet. Retro är framtaget i samarbete med arkitekt och fastighetsägare i syfte att behålla den äldre stilen men med modernt material.

Original

Detta var vår allra första modell, därav namnet, och som blivit något av en klassiker. Originalprofilen förenar äkta träkänsla med allmogestil. Passar in i många olika typer av villor och flerfamiljshus.

Futur

Precis som namnet anger är detta ett val om man vill satsa på modern formgivning med raka och enkla linjer. Futur passar överallt där man vill ha ett stilrent och modernt uttryck. Föredras i offentliga miljöer och byggnader.

Utföranden

Maximalfönster levereras som standard med Dreh-kipp alt. kipp-dreh. Fönstren går även att få som sidohängd, underkantshängd samt som fasta fönster.

Sido/underkant

Sido-/underkantshängda fönster. Går att öppna inåt och/eller i överkant som vädring, så kallat kipp-funktion.

Fasta

Fasta, ej öppningsbara fönster för de rum där det inte behövs och man önskar extra isolering.

Fönsterdörr

Fönsterdörr för balkong/terass eller franska balkonger. Går att öppna antingen inåt eller utåt.

Vad säger våra kunder?

Maximalfönster har levererat underhållsfria och kostnadseffektiva fönster i över 20 år. 

"Att förändra utseendet på fönstren är ett känsligt område för bygglov, så att bibehålla glasytan och det ursprungliga utseendet var viktigt för oss vid fönsterbyte. Vi är så nöjda med Maximalfönster som på ett skonsamt sätt gjorde bytet med minimala ändringar och utan påverkan på fasaden."

Lottie, Brf Engelbrekt, Söderköping.

"Vi gillar Maximalfönsters snabba fönsterbyten och få besiktningsanmärkningar."

Ingrid, Konsult Riksbyggen Linköping.

"Både jag och mina hyresgäster tycker om det snabba och effektiva fönsterbytet. Vi ser också en energibesparing för efter bytet har vi inte behövt dra igång pannan!"

Rolf, Fastighetsägare, Stockholm.

"Maximalfönster var snabba och fönsterbytet var relativt störningsfritt för hyresgästerna. Jag uppskattar att utseendet på fastigheterna bibehölls."

Sandy, Fastighetsägare, Hägersten.

Frågor eller funderingar?

Oavsett om du vill lägga en beställning eller bara har frågor om hur våra fönster fungerar, så är du varmt välkommen att kontakta oss. Om det först och främst är information som du är ute efter så rekommenderar vi att du tittar på våra produktblad.