Tillbehör & Tillval


Persienner

Stäng ute solljuset, dagsljuset eller hindra insyn. Vi erbjuder en mycket fördelaktig lösning på installation av persienner. Vi monterar dem direkt i fabriken och persiennerna kan fås i ett antal olika kulörer enligt era önskemål. För 3-glasfönster hänger persiennen fritt på insidan. För kopplat 2+1 glas får du persiennen mellan glasen.  

Kulör

Varför inte ta en färg som samverkar snyggt med din fastighet? Vit är standard, Kulör NCS 0502Y. Det är den mest användbara vita färgen i byggsammanhang. Men du kan få i alla NSC och RAL -kulörer mot pristillägg, välj mellan både ljusa och mörka nyanser.

Fri form

Vi tillverkar fönster i den form du önskar, så länge som det inte är runt. Det går att få en lägre och en högre sida, spetsiga fönster, sexkantiga fönster osv.  Det behöver med andra ord inte vara fyrkantiga fönster.


 

Spröjs & poster

Förr när glas handblåstes kunde man inte tillverka stora glasskivor och spröjsen uppfanns för att fönstret ändå kunde göras lite större. Idag är spröjs en kultur och designfråga. Väljer ni 2+1 glas sätts spröjsen in i ytterbågen, och de är glasdelande. Äkta spröjs alltså.  Men i 3-glas ligger spröjsen i mellanglaset och ligger på glaset.  

 

 

Spröjs

Förr när fönsterglas blåstes för hand , så kunde man inte tillverka stora glasskivor och spröjsen uppfanns för att fönstret ändå kunde göras lite större. Idag är spröjs en kultur och designfråga. Väljer ni 2+1-glas sätts spröjsen in i ytterbågen, och spröjsen är glasdelande. Äkta spröjs alltså.  Men i 3-glas ligger spröjsen i mellanglaset och ligger på glaset. 

Bågpost 2+1

Post i båge, kan fås i 3-glas enkelbåge, och i kopplat 2+1-glas. 

Mötesbåge

Vi har smalare mötesbåge i Retro-profil där profilerna bara tar 110 mm. Detta får du i inåtgående pardörrar och i mötesfönster/mötesbågar. Det innebär att du maximerar ljusinsläppet då största möjliga glasyta bibehålls. Dessa finns i Kippfunktion i fönstren för optimal vädring.

Kombinationer

Fast och öppningsbart i samma karm.


 

Ventilation & vädring

Vill du ha ventilation i fönstret, så sätts den in i överkant. Vi har som standard Dreh-kipp funktion som gör att du kan vädra fönstret i överkant.

 

 

Ventiler

Spaltventiler för bra ventilation finns i olika utföranden och storlekar om ni behöver montera in ventilationskanaler i samband med fönsterbytet. Färgerna är vit eller naturanodiserad.

Vädringslucka

Vår vädringslucka gör att det går att vädra effektivt och bekvämt utan att du öppnar fönstret. På insidan har du en underhållsfri, välisolerad slät lucka i aluminium, på utsidan finns ett galler med finmaskigt insekt-nät på gallrets insida. Vädringsluckan har Dre-Kippfunktion och är det bästa alternativet för de flesta behov.​

Myggbåge

Myggbågar passar endast Maximal Standard. Myggfönstren monteras från insidan i ytterkarmen. Fönstrets alla funktioner bibehålls, du kan alltså öppna, stänga och använda vädringsläget som vanligt.

Våra myggbågar (eller myggfönster som det vardagligt kallas) i aluminium och glasfiber stänger effektivt ute insekter och mygg samtidigt som ljusinsläppet och sikten upplevs som oförändrad.


 

Handtag

Handtaget är en viktig designfråga för fönstret. Därför välj ditt handtag med omsorg. Förutom våra standardhandtag kan vi ta hem alla handtag som finns på marknaden om du hittar något bättre, snyggare och med passande än de vi har. 

Handtag

Vi har ett standardhandtag ”Tokyo” men det finns ytterligare 3 modeller att välja på. Samtliga modeller finns i olika utseenden, beroende på om det ska vara låsbart, med eller utan cylinder osv.

Våra handtag är framtagna för att passa olika tidsepoker och våra olika profilmodeller. Det är tillverkade i aluminium eller rostfritt. Hittar ni inget handtag som passar i vårt sortiment så kan vi kan köpa alla handtag på marknaden till ert fönsterbehov.

Barnsäkerhet

En typgodkänd barnsäkerhetsspärr levereras alltid med handtagen.