Maximal Compact

Detta är vår unika modell som minskar tiden för fönsterbytet med upp till 70 procent jämfört med traditionellt fönsterbyte. Det gör ett fönsterbyte kostnadseffektivt särskilt vid byten i större fastighetsbestånd. Med Maximal Compact minimerar du störningen för boende. Ni slipper byggnadsställningar då fönsterbytet sker inifrån. Dessutom minimeras risken för skador på puts, eternit och fönstersmygar. Detta för att fönstret monteras i befintlig karm.

 

3-glas Maximal Compact
  2+1-glas 3-glas
Karmdjup 65-135 mm 65-135 mm 
Ljudreduktion (dB) Rw 41-46 Rw 34-43 
U-värde 0,9-1,3 0,9-1,3 
Inner- / ytterbåge Valfri Valfri 
Ytbehandling / kulör Valfri Valfri 
Öppning Valfri Valfri
Tillval Klicka här Klicka här

 

» Här hittar du alla våra produktblad


 

Profiler

De tre standardprofilerna på bågens insida är Retro, Original, och Futur. Välj den profil som är mest tidstypiskt för din fastighet eller ditt fastighetsbestånd. Vi kan självklart ta fram en helt egen profil om ni så vill.

Retro

Profilen Retro rekommenderar vi vid fönsterbyten i äldre fastigheter från 1940-talet fram till 1960-talet.  Retro är framtaget i samarbete med arkitekt och fastighetsägare i syfte att behålla den äldre stilen men med modernt material.

Original

Detta var vår allra första modell, därav namnet, och som blivit något av en klassiker. Originalprofilen förenar äkta träkänsla med allmogestil. Passar in i många olika typer av villor och flerfamiljshus, och särskilt om ni efterfrågar de klassiskt svenska. Original kan fås både som 3-glas och 2+1-glas.

Futur

Precis som namnet anger är detta ett val om man vill satsa på modern formgivning med raka och enkla linjer. Futur passar överallt där man vill ha ett stilrent och modernt uttryck. Föredras i offentliga miljöer och byggnader.


 

Hängning

Maximalfönster levereras som standard med Dreh-kipp alt. kipp-dreh. Fönstren går även att få som sidohängd, underkantshängd samt som fasta fönster.

Sido-/underkantshängda fönster. Går att öppna inåt och/eller i överkant som vädring, så kallat kipp-funktion.

Fasta, ej öppningsbara fönster.

Fönsterdörr för balkong/terass eller franska balkonger. Går att öppna inåt eller utåt.