Från plåtslageri till fönsterfabrik

Att tänka utanför boxen är vår vardag.

Att tänka utanför boxen är vår vardag.

Det var redan på 1990-talet som det renoverades fönster i plåtslageriet i byn Åshammar i Gästrikland. Här skapades idéer som sedan blev våra unika produkter som nu finns i tiotusentals hem runt om i Sverige, Norge och övriga Europa. 

På den tiden fanns många fastigheter i hela Sverige från 1930- och 1940-talen vars fönster behövde renoveras. Det vanligaste sättet att renovera var genom att klä träfönster med aluminium på utsidan. Vi såg behovet av ett helt underhållsfritt fönster och i Åshammar utvecklades på den tiden ett fönster helt aluminium. Men det såg fortfarande ut som ett traditionellt träfönster. 

"Omöjligt" att sälja in aluminiumfönster

Fram till dess hade det varit omöjligt att sälja in ett aluminiumfönster till en bostadsrättsförening eller villa i Sverige. Det var bara trä som gällde. Idag är det kombinationen trä och aluminium till allt som byggs i Sverige. Vi har påverkat marknaden och öppnat upp acceptansen och skapat en efterfrågan av aluminiumfönster i bostäder. Det är vi stolta över. 

Compact revolutionerade marknaden

2008 var vi mogna för att ta nästa steg och vi började tillverka produkten Maximal Compact, som ytterligare revolutionerat branschen. Den gör fönsterbytet framförallt i större bestånd, enkelt då man slipper byggnadsställningar samtidigt som risken för skador minimeras.

Framtidens smarta fönsterlösningar

Men vi stannar inte här, vi har redan nya produkter på ritbordet färdiga att tillverka, när marknaden är mogen för nya innovationer. Vi vill fortsätta revolutionera fönsterbranschen också i framtiden.