Från plåtslageri till fönsterfabrik

Det renoverades fönster i plåtslageriet i den lilla byn Åshammar i Gästrikland redan på 1980-talet. Här skapades idéer som sedan blev våra unika produkter som nu finns i tiotusentals hem runt om i Sverige, Norge och övriga Europa. 

På den tiden fanns många fastigheter från 1930- och 1940-talen som behövde fönsterrenoveringar. Då klädde man träfönster med aluminium. I Åshammar utvecklades ett fönster helt i aluminium men som såg ut som ett traditionellt träfönster. 

"Omöjligt" att sälja aluminiumfönster

Fram till dess hade det varit omöjligt att sälja in ett aluminiumfönster till en bostadsrättsförening eller villa i Sverige. Det var bara trä som gällde. Idag är det kombinationen trä och aluminium till allt som byggs i Sverige. Vi har påverkat marknaden och öppnat upp acceptansen och skapat en efterfrågan av aluminiumfönster i bostäder. Det är vi stolta över. 

Compact ser dagens ljus

2008 var vi mogna för att ta nästa steg och vi började tillverka produkten Maximal Compact, som ytterligare revolutionerat branschen. Den gör fönsterbytet framförallt i större bestånd, enkelt då man slipper byggnadsställningar samtidigt som risken för skador minimeras.

Framtidens smarta fönsterlösningar är redan här

Men vi stannar inte här, vi har redan nya produkter på ritbordet färdiga att tillverka, när marknaden är mogen för nya innovationer. Vi vill fortsätta revolutionera fönsterbranschen också i framtiden.